<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=486501099400907&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Is video nog steeds koning?

Kort antwoord ja. Videomarketing is niets nieuws, maar het is nog steeds het meest populaire en effectieve middel om de aandacht van uw doelgroep te trekken. Waarom? Als mensen zijn we instinctief getraind om naar beweging te kijken, omdat het een potentiële bedreiging kan betekenen. Onze hersenen kunnen ook veel effectiever informatie condenseren door wat we bekijken, wat uitlegt waarom consumenten de voorkeur geven aan videocontent boven platte tekst. Het is nu gemakkelijker dan ooit om de drukste consumenten te bereiken met steeds minder aandacht, die alles kunnen leren wat ze moeten weten over uw merk en de geweldige producten in minder dan 10 seconden.

videostat nl

Consumenten zijn in staat om 95% van de informatie terug te halen na het bekijken van een advertentie (Forbes), en hoewel veel e-commerce retailers gebruik maken van video's via sociale media, kunnen merken te bang zijn om te verdwalen in het rumoer van de concurrentie. Echter, pas het correct toe, sta los van de concurrentie en videomarketing kan uw omzettingsgraad verhogen en lange termijn klanten creëren. Technieken voor het maken van premium video's veranderen voortdurend, en de meest voorkomende vraag die eCommerce merken zich stellen is: hoe maak je effectieve, killer video-content?

Educeren, betrekken, inspireren

Het verplaatsen van de emoties van uw publiek is niet gemakkelijk, maar het uitvoeren van onderzoek naar de pijnpunten van uw doelgroep door het creëren van lifestyle persona's zal helpen bij het genereren van ideeën over hoe uw publiek verliefd te worden op uw merk, en snel. De beste advertenties zijn meestal degene die zijn kort, lief, snauwerig en direct to the point. 

Bijvoorbeeld, Instagram Story advertenties hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we potentiële consumenten bereiken, met een verdubbeling van de advertentie-uitgaven in het afgelopen jaar op het platform dat nu meer dan een miljard gebruikers wereldwijd heeft. Story advertenties zijn geweldig in het onderbreken van uw publiek op een effectieve manier en vestigen hun aandacht naadloos op uw merk. Functies zoals 'slide up' optie zijn ook een gemakkelijke manier voor hen om meer te leren, meer te zien of toegang te krijgen tot exclusieve kortingen of verkoop. Verwaarloos echter niet het gebruik van organische videocontent in uw feed. Statistieken laten zien dat meer dan de helft van de consumenten naar productvideo's zoekt voordat ze een aankoop doen. Het gebruik van niet-gesponsorde videoboodschappen kan helpen om uw consumenten te informeren over de belangrijkste voordelen voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Het is veilig om te zeggen dat onderzoek heeft aangetoond dat video-content marketing de regerende kampioensmethode is voor het produceren van de meeste ROI.

 

Doe-het-zelf videomarketing

Veel winkeliers hebben niet het budget voor een volwaardige kerstreclame in de stijl van John Lewis of de tijd om te leren hoe ze de nieuwste software moeten gebruiken. Echter, budget moet u niet stoppen van het hebben van een gaan zelf en het krijgen van die creatieve sappen stromen. Tijdens de Covid-19 pandemie is er een enorme toename geweest van het aantal merken dat een 'home-made' stijl van content adopteerde, waarbij ze alleen een mobiele telefoon gebruikten om hun diensten en producten te adverteren, en uiteindelijk hun merk een authentieker gevoel gaven. Wees niet bang om te experimenteren! Er zijn een aantal platformen die gratis templates aanbieden om u op weg te helpen met het maken van uw eigen videomarketingcontent zoals:

Onze top tips voor tip top video's

  1.  Zorg ervoor dat de videocontent overal hetzelfde merk heeft en consistent is en uw merkpersoonlijkheid weerspiegelt, vooral als het gaat om druppelcampagnes over een langere periode en dat uw publiek zich u waarschijnlijk beter zal herinneren.2. Grab their attention within the first 2 seconds e.g. bright colours, unique transitions, using target market models. (Research shows consumers are more likely to watch an ad that features someone similar to themselves)
  2. Grijp hun aandacht binnen de eerste 2 seconden, bijvoorbeeld felle kleuren, unieke overgangen, met behulp van doelmarktmodellen. (Onderzoek toont aan dat consumenten eerder geneigd zijn om naar een advertentie te kijken die iemand bevat die op zichzelf lijkt).
  3. 3.Concentreer je niet te veel op het geluid, want 85% van de Facebook-video's wordt zonder geluid bekeken.
  4. 4.Instagram-video's hebben bijna 3X meer betrokkenheid in vergelijking met statische beelden.

awol  Awol TV

Hoorde van de experts

Deze maand is onze vertrouwde partner en mediaproductiespecialist bij ons aan het werk voor een Hobnob: AWOLTV. Oprichter en directeur Greg Goodall geeft zijn beste advies om de merkbetrokkenheid van online retailers te helpen vergroten door middel van video-content marketing. Het team heeft met zijn werkcatalogus wereldwijd samengewerkt met merken als American Express en Bear Grylls Ventures.

AWOLTV

LUISTER HIER

Here to help

Our team are here for you

If you have any questions or would like to chat with a member of our team, leave your details below and we will come straight back to you

fulfilmentcrowd needs the contact information you provide to us to update you about our fulfilment services and technology. You may unsubscribe from these communications at any time. For information on how to unsubscribe, as well as our privacy practices and commitment to protecting your privacy, please review our privacy policy page.