<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=486501099400907&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hoewel een solide aanwezigheid op Amazon cruciaal is voor het runnen van een succesvol online bedrijf, is een grondige zichtbaarheid op Amazon Prime nog belangrijker - vooral nu Amazon Prime leden meer dan de helft van het klantenbestand van het kanaal uitmaken, waardoor het aantal niet-Prime klanten wordt overtroffen.

Aangezien Amazon veel verschillende aspecten van uw bedrijf kan beïnvloeden, is het alleen maar begrijpelijk dat u - als online bedrijfseigenaar - voortdurend op zoek bent naar nieuwe manieren om het verkoopkanaal optimaal te benutten om uw winst te maximaliseren. Om u te helpen optimaal te profiteren van de beschikbare programma's, kijken we naar de verschillen tussen Fulfilment by Amazon (FBA) en Seller Fulfilled Prime (SFP) - die beide u toegang geven tot die onschatbare Prime-orders, maar die fundamenteel verschillend zijn en functies hebben die verschillende soorten bedrijven ten goede komen.


1.Vervulling

Zoals u aan de naam kunt zien, verzorgt FBA uw inventarisatie volledig. U stuurt een deel van uw voorraad naar de distributiecentra van Amazon, waar het wordt opgeslagen en waar de artikelen worden gepickt, verpakt en verzonden naar uw klanten wanneer zij aankopen doen.

Met SFP kopen klanten zoals gewoonlijk via Amazon Prime, maar u bent verantwoordelijk voor de uitvoering van deze bestellingen - zonder tussenkomst van Amazon. Maar hier is het potentiële addertje onder het gras als uw bedrijf niet zo efficiënt is opgezet als het zou kunnen: SFP-verkopers moeten zelf betalen voor de verzending, wat op het eerste gezicht misschien niet zo'n groot verschil lijkt met FBA, maar als uw bedrijf begint te upscalen, kan dit uw winstmarges wegvreten of zelfs resulteren in negatieve verkopen. Ontdek hoe onze SFP fulfilment service uw bedrijf kan helpen groeien.


2.Vergoedingen

Zoals elk bedrijf dat deel heeft uitgemaakt van het FBA-programma zal weten, kunnen de fulfilment fees snel in uw voordeel uitpakken. Eerlijk gezegd worden al uw fulfilmentbenodigdheden door Amazon verzorgd, maar het brengt wel hoge kosten met zich mee. Neem bijvoorbeeld een klein niet-media-item, dat u een paar kilo terug kan brengen voor de orderverwerking, het picken, de verpakking, de gewichtsverwerking en de opslag - en deze kosten tellen al snel op als u een grote hoeveelheid items verkoopt.

Aan de andere kant, als een SFP-verkoper, kunt u deze kosten vermijden omdat u items van uw kant opslaat en verstuurt en u bent vrij om dat beetje extra marge vast te houden. Als u niet over een eigen magazijn beschikt, kunt u er ook voor kiezen om een derde logistieke partner in te schakelen voor de uitvoering van Prime orders, wat ook het extra voordeel biedt dat u uw bedrijf kunt ondersteunen als het tijd is om op te schalen.


3. Opslag

Heb je geen toegang tot een groot magazijn voor je inventaris? Amazon kan het allemaal voor u opslaan tegen een vergoeding, wat FBA zo'n overtuigend voorstel maakt, in ieder geval voor verkopers die strikt op Amazon opereren. Tegenwoordig is multichannel-shopping de plek waar de meeste online verkopers winst maken, dus steeds meer van hen proberen op zoveel mogelijk marktplaatsen te verkopen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de multichannel-services van Amazon, maar dat zou betekenen dat u de controle over uw voorraad helemaal kwijtraakt.

Als SFP-lid moet u de capaciteit hebben om uw eigen orders te verzenden, en daarbij komt nog een reeks andere vereisten, zoals magazijnmedewerkers en opslagtechnologie die in staat is om de vraag bij te houden - dit alles kost tijd en geld om te verwerven en te onderhouden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat u als SFP-lid verplicht bent om uw orders dezelfde dag nog te verzenden, wat betekent dat uw magazijn perfect gestroomlijnd moet zijn om orders efficiënt te verwerken.

FBA is niet uw enige optie als u niet over de middelen beschikt voor uw eigen magazijn, door gebruik te maken van een fulfilmentpartner kunt u zich de investering van uw eigen faciliteit besparen en tegelijkertijd kostbare tijd voor marketing en nieuwe productontwikkeling behouden.


4. Voorraadbeheer

Met FBA heb je heel weinig controle over je voorraad - als die eenmaal naar de distributiemagazijnen van Amazon is gestuurd, is hij weg en kun je niet zomaar langskomen om te zien wat je hebt wanneer je dat nodig hebt. Dit betekent dat het een beetje lastig kan zijn om te weten wat er op voorraad is en kan daarom leiden tot muffe voorraden, wat het minste van uw zorgen is als u ook het risico loopt dat u boetes moet betalen als u uw voorraad langer dan zes maanden in hun fulfilment-centra hebt opgeslagen.

Het verschil met SFP is dat Amazon geen enkele rol speelt in het beheer van uw voorraad - u heeft de volledige controle. Dit is een groot voordeel ten opzichte van FBA, vooral voor bedrijven die fysieke winkels runnen, of bedrijven die op meerdere kanalen verkopen zoals de meeste dat doen. Dit is vooral gunstig tijdens verkoopseizoenen zoals Kerstmis, omdat er geen limiet is aan de hoeveelheid die u kunt verkopen.


5. Geeft u terug.

Dit is het deel dat de meeste detailhandelaars vrezen: wanneer klanten ontevreden zijn over uw producten en ze ruilen of terugbetalen. Met FBA worden uw retouren afgehandeld door Amazon, maar dat is nog niet alles: Amazon zal ook zijn topklasse klantenservice bieden aan ontevreden klanten, waardoor u tijd, energie en middelen bespaart die u in plaats daarvan kunt besteden aan het efficiënt laten groeien en versterken van uw bedrijf.

Als u kiest voor de SFP-route, zal uw bedrijf alle retouren moeten afhandelen. Dit betekent dat u uw eigen retourafdeling en een klantenservice nodig heeft, maar het betekent ook dat u eenvoudig kunt vaststellen welk geretourneerd artikel met welke bestelling overeenkomt - een luxe waarvan u anders niet kunt genieten. Want als FBA-lid ontvangt u alleen een algemene doos met geretourneerde goederen van Amazon, zonder dat u weet aan welke bestellingen de artikelen gebonden zijn.


Voedsel voor de geest

Daar heb je het, wat informatie om te overwegen in termen van hoe uw bedrijf kan profiteren van een van deze Amazone-programma's. Hoewel het duidelijk is dat zowel FBA als SFP hun eigen voor- en nadelen hebben, is het niet altijd gemakkelijk om te bepalen welke het beste is voor uw bedrijf.

Het goede nieuws is dat u deze belangrijke beslissing niet alleen hoeft te nemen! Ons team praat graag met u via onze FBA- en SFP-opties, stuur ons vandaag nog een bericht.

Here to help

Our team are here for you

If you have any questions or would like to chat with a member of our team, leave your details below and we will come straight back to you

fulfilmentcrowd needs the contact information you provide to us to update you about our fulfilment services and technology. You may unsubscribe from these communications at any time. For information on how to unsubscribe, as well as our privacy practices and commitment to protecting your privacy, please review our privacy policy page.