<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=486501099400907&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Optimaliseer uw klantervaring

Het blijft verbazen wat technologie tegenwoordig allemaal voor ons kan doen. Een Google-assistent kan de waterkoker laten koken als u 's ochtends wakker wordt. Alexa kan je helpen je kind een verhaaltje voor te lezen voor het slapengaan. Siri zit in onze achterzak, klaar om ons naar de gewenste bestemming te leiden.

Het idee van kunstmatige intelligentie was ooit iets uit sciencefictionfilms met Will Smith in de hoofdrol... en nu hebben we overal toegang tot onze eigen persoonlijke assistent. Dus hoe zit het met het brengen van de geneugten van kunstmatige intelligentie in de steeds veranderende wereld van de mode e-commerce? Nou, dit is misschien waar het naar toe gaat.

Consumenten hebben tegenwoordig niet meer alleen de behoefte om een item te vinden, het leuk te vinden en het dan te kopen. Nu gaat het allemaal om het verbeteren van de ervaring van de consument en het personaliseren van hun reis van A naar B naar C. Als je geïntrigeerd bent over alle manieren waarop AI is toegepast in het verbeteren van e-commerce mode sites, blijf dan lezen!

 

"Alexa, kan jij mijn persoonlijke shopper zijn?"

Een AI virtuele assistent of personal shopper is een innovatieve manier om deze opkomende trend in uw fashion eCommerce business te integreren, en de algehele koopervaring van uw consumenten te vereenvoudigen! 

AI virtuele assistenten kunnen vele vormen aannemen: een live chat agent die klanten helpt met eventuele twijfels of vragen, bijvoorbeeld. Maar één manier waarop u AI-assistentie kunt toepassen op uw e-commerce fashion site is via visuele herkenning. Dus, iemand vindt een paar joggers op uw site leuk en voegt ze toe aan hun winkelwagen ... geweldig! Visuele herkenning met AI laat dan zien wat goed bij dat item zou passen, zodat ze de perfecte outfit kunnen samenstellen waar ze misschien nog niet eerder aan hadden gedacht!how artificial intelligence meets fashion eCommerceBron afbeelding: ASOS.com

Opkomende trends alert!

Voor eCommerce modebedrijven is het van het grootste belang dat de komende trends worden voorspeld en vervolgens in de lijn van het volgende seizoen worden opgenomen. Wat als AI dat voor u kan doen? 

Door sociale media en andere gegevensbronnen te monitoren en te leren van vergelijkbaar historisch gedrag en de uitkomsten daarvan, zou AI kunnen worden gebruikt om te anticiperen op de volgende modetrend. Deze bevindingen zouden kunnen worden gebruikt om inkoopafdelingen te adviseren over welke producten ze moeten bestellen of welke marketingcampagnes ze moeten lanceren. 

Dit verbetert uiteindelijk uw CX verder. Door AI te gebruiken om op de zaken vooruit te lopen en deze komende trends te voorspellen, overtreft u de verwachtingen van uw klanten doordat u eerder dan wie dan ook in hun behoeften voorziet. Fantastisch!

Bron afbeelding: Zara.com/uk

trends2How artificial intelligence meets fashion eCommerce

 

'Waar kan ik u vandaag mee helpen?'

We hadden het al eerder kort over live chat agents, maar dit element van AI is niets om aan te tornen. Uw online retailwinkel moet voldoen aan de verwachtingen van uw klanten over hun eigen CX en deze zo mogelijk overtreffen. Consumenten willen bij het doen van een aankoop in realtime contact hebben met een bedrijf, net zoals ze dat zouden hebben met een vertegenwoordiger in een fysieke winkel.

Met AI kunt u uw consumenten helpen door een geautomatiseerde chatfunctie in uw winkel te introduceren, die verantwoordelijk is voor het beantwoorden van hun vragen en verzoeken bij het plaatsen van een bestelling. Dit geeft consumenten het gevoel dat uw bedrijf er altijd voor hen is, ongeacht het tijdstip.

Dus wanneer een klant van u na een lange dag nog een late retail-therapiesessie heeft, staat uw AI klaar om zijn shopping spree net dat beetje beter te maken. Wij zouden zeggen dat dat zeker zorgt voor een verbeterde CX, zou u niet?

Moet u uw fulfilment uitbesteden? Daar kunnen wij u bij helpen!

Wilt u uw klantervaring verbeteren? AI kan zeker helpen, maar bij fulfilmentcrowd kunnen we uw CX verder verbeteren door snelle verzendsnelheden en regelmatige leveringsupdates.

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN