<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=486501099400907&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Wat is een SKU?

SKU of voorlaadeenheid staat voor een item van de verkoop en is een unieke code. Deze code kan een willekeurige of opeenvolgende alfanumerieke code zijn of gestructureerd rond variabelen zoals merk, kleur en grootte. In tegenstelling tot barcodes die volledig willekeurig zijn en 13 cijfers lang (gebruikt de EAN standaard) is een SKU menselijk leesbaar en veel nuttiger bij het zoeken naar specifieke items.

In het kader van de orderverwerking is het identificeren van items door SKU een eerste vereiste; dus als u overweegt om online te verkopen of uw activiteiten uit te besteden, lees dan verder om te begrijpen hoe u aan de slag kunt.

Waarom is een SKU zo belangrijk?

Als online retailer biedt een SKU een verbeterde controle en doorzoekbaarheid van uw product. Het blijft uniek voor uw bedrijf, ongeacht eventuele wijzigingen die door de fabrikant of groothandelaar die goederen levert, worden doorgevoerd. Bovendien is het specifiek voor de grootte, kleur of smaak van een artikel en biedt het volledige zichtbaarheid van de voorraad aan kopers en klantenservice. Met het juiste integratieniveau is het mogelijk om de beschikbaarheid via online kanalen aan te geven en de problemen die gepaard gaan met overselling (het verkopen van voorraad die u niet heeft) te vermijden.

SKU's moeten naast elkaar bestaan met barcodes en serienummers om medewerkers in staat te stellen de artikelen tijdens het orderverzamelproces menselijk leesbaar te identificeren. Een snelle en nauwkeurige uitvoering is afhankelijk van een goede gegevenskwaliteit wanneer een SKU is gekoppeld aan een barcode; dit maakt het gebruik van scanapparatuur mogelijk om te controleren of het juiste artikel wordt verzonden.

Producten en SKU's aanmaken


Mits een SKU uniek is, kan het elke combinatie van alfanumerieke tekens zijn. De meest populaire benaderingen zijn:

Sequentieel - een kort nummer dat in volgorde wordt gekozen uit de laatst gebruikte, d.w.z. 10001, 10002, 10003 enz.

Gestructureerd - meestal een alfanumerieke verwijzing naar het merk of de productcategorie naast een volgnummer, d.w.z. LC10001 - Le Creuset 1L Milk Pan.

Variant - een gestructureerd amalgaam van alfanumerieke tekens om het bereik, de grootte en de kleur aan te geven. Er kunnen echter meer of minder variabelen zijn, afhankelijk van het product, d.w.z. 10001-GRN-XL - Extra Large Heavyweight Sweater in het groen.

Als de SKU eenmaal is aangemaakt, moet u specifieke gegevens voor het artikel opbouwen ten behoeve van inkoop, voorraadbeheer, verkoop en fulfillment. De minimale velden die nodig zijn om een e-commerce bedrijf te ondersteunen zijn als volgt:

  • Productcode (SKU)
  • Productbeschrijving
  • Voorraadbeheer Categorie
  • BTW-wetboek
  • Naam van de leverancier
  • Kostprijs
  • Barcode nummer (EAN)
  • Gewicht (gram)
  • Hoogte (millimeters)
  • Breedte (millimeters)

Kartons, verpakkingen en singles

Als u producten in karton en/of verpakkingshoeveelheden koopt en verkoopt, is de eenvoudigste manier om uw voorraad te beheren de aanduiding op eenheidsniveau. Dit betekent dat u slechts één SKU (voor de eenheid) hoeft aan te maken die met behulp van ratio's, d.w.z. 1 pak = 5 stuks, aan de verpakking en de kartonnen hoeveelheden gekoppeld is. Ten behoeve van de ontvangst in een fulfilment-omgeving kunnen aan de verpakkingen en dozen alternatieve referenties worden toegekend, zoals barcodes, om het binnenste artikel en de eenheidshoeveelheden te helpen identificeren bij het actualiseren van de voorraadcijfers. Aan de hand van het voorbeeld van een product dat wordt geleverd in eenheden, binnenverpakkingen en dozen, zou het aanbevolen gegevensmodel zijn:

Als u verdere begeleiding nodig heeft of als u uw vervulling en klantenservice wilt verbeteren, neem dan vandaag nog contact op met de experts van fulfilmentcrowd!

Here to help

Our team are here for you

If you have any questions or would like to chat with a member of our team, leave your details below and we will come straight back to you

fulfilmentcrowd needs the contact information you provide to us to update you about our fulfilment services and technology. You may unsubscribe from these communications at any time. For information on how to unsubscribe, as well as our privacy practices and commitment to protecting your privacy, please review our privacy policy page.