<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=486501099400907&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

De waarde van zakelijk netwerken

Wanneer uw e-commerce bedrijf aan de top van zijn kunnen staat, is er een mogelijkheid dat u het belang van netwerken uit het oog verliest, de waarde die het toevoegt aan uw online business; evenals het behoud van de stabiliteit van uw merk.

Waarom? Nou, misschien bent u volledig op de hoogte van wie het beste is om contact mee te houden, of dat nu voor inzicht in de industrie of extra ondersteuning is, en dus wilt u misschien niet langer prioriteit geven aan netwerken, omdat dat de weg heeft geëffend naar uw positie als een leider in de industrie in de eerste plaats. Maar, het is noodzakelijk om te benadrukken dat netwerken, ongeacht de fase waarin je e-commerce bedrijf zich bevindt, ongelooflijke waarde toevoegt aan je bedrijf.

Netwerken: de schepper van kansen

Kansen kunnen op elk moment komen aankloppen; of dat nu binnen je persoonlijke carrièrecyclus is, of die van je eCommerce-bedrijf'. Uiteindelijk kan het ontmoeten van leiders en collega's binnen uw branche dergelijke kansen voor u ontsluiten.

Wat we zeggen is: het maakt echt niet uit of je een start-up bent met als doel te groeien en nieuwe markten aan te boren, of dat je eCommerce bedrijf een marktleider is die op zoek is naar nieuw en spannend talent; zakelijk netwerken kan je helpen deze doelen te bereiken en tegelijkertijd waarde aan je bedrijf toe te voegen.

Enkele bijzonder belangrijke voordelen van zakelijk netwerken zijn:

  • De kans om uw inzichten in de sector en uw professionele wijsheid over te dragen, zodat u uw collega's kunt bijstaan op hun weg naar groei. Zo vestigt u uw bedrijf verder als vlaggenschip binnen uw sector.
  • De mogelijkheid om in contact te komen met professionele mentoren en contacten binnen uw vakgebied te leggen die u kunnen helpen bij het oplossen van een specifiek probleem waarmee uw onderneming momenteel wordt geconfronteerd.
  • U kunt buzz of bewustzijn creëren rond een bepaalde trend of een nieuwe technologische vooruitgang die uw bedrijf is gestart; omgekeerd kunt u op de hoogte blijven van nieuw industrieel nieuws.

Laten we verbinden.

Dus, we hebben een paar overkoepelende voordelen behandeld die netwerken kan opleveren voor je eCommerce bedrijf in elk stadium. Het is nu tijd om te kijken naar een paar van de beste online platforms voor zakelijk netwerken.

Zet je app store klaar, laten we gaan!

MicrosoftTeams-image (2)-1Laten we beginnen met het populairste professionele netwerkplatform: LinkedIn. Nu weten we dat iedereen die dit leest, en hun moeder, een LinkedIn account heeft. Het stelt je in staat om nieuw talent te ontdekken, inzicht te delen in de industrie en ook interne zakelijke successen te delen.

 

MicrosoftTeams-image (1)-3

Heeft u een internationaal merk? Xing is een professioneel platform dat populairder is in de VS en Europese landen, dus het is perfect voor u om in contact te komen met anderen in uw branche die ook een internationaal klantenbestand hebben. U kunt vacatures plaatsen, op de hoogte blijven van nieuws uit de sector en lid worden van groepen met andere professionals om ook ideeën uit te wisselen!

 

MicrosoftTeams-image (3)-3Community forums zijn eigenlijk een van de makkelijkste manieren om te netwerken met anderen in uw branche. Met behulp van Google Ads forum als voorbeeld, als u meer wilt weten over het gebruik van Google Ad's of online reclame in het algemeen kunt u uw vragen stellen en hebben ze beantwoord binnen de gemeenschap.

 

Stop nooit met netwerken

Tijd voor de moraal van het verhaal: het is superbelangrijk om nooit te stoppen met netwerken. Ja, netwerken is goed voor de praktische zaken, zoals het zoeken naar banen of vooruitzichten op een baan en het lezen van up-to-date nieuws uit de industrie, enz. Maar netwerken is uiteindelijk de beste manier om waarde toe te voegen aan je eCommerce bedrijf; van wat hierboven is genoemd, tot het uitbreiden van je merkaanwezigheid binnen je branche of, sterker nog, het in stand houden ervan en het begeleiden van anderen.

Niet genoeg tijd om aan netwerken te besteden?

Besteed uw fulfilment vandaag nog uit aan een vertrouwde leverancier, zodat u meer tijd overhoudt om contact te leggen met uw netwerk.

VRAAG EEN OFFERTE AAN